6 probleme de frumusete care ascund afectiuni grave

Probleme banale de frumusete pot ascunde afectiuni grave si cele mai mici indicii sunt utile pentru a depista din timp problemele de sanatate.

Atunci cand te uiti in oglinda observi ceva anormal? Este important sa iti analizezi atent chipul pentru ca astfel poti descoperi indicii importante pentru sanatatea ta.

Caderea parului

Este o problema comuna cu care se confrunta multe femei. In multe cazuri este cauzata de stres, o afectiune inca recenta sau poate o dieta stricta. De asemenea, schimbarile hormonale pot afecta cresterea parului. In perioada pre-menopauzei, din cauza scaderii nivelului de estrogen, firul de par se subtiaza si te poti confrunta cu caderea parului. Cel mai bine este sa incerci sa reduci nivelul de stres, sa adopti o dieta sanatoasa si este recomandat sa mergi la medic pentru un control hormonal.

Aceasta problema pe cat de comuna este, poate ascunde si o afectiune. Poate fi vorba de o problema cu glanda tiroidiana. Caderea parului este un simptom intalnit atat in caz de hipotiroidism cat si de hipertiroidism. Cel mai bine este sa mergi la un medic pentru ca aceste afectiuni sunt insotite si de alte simpotome vagi care te pot induce in eroare.

Transpiratia in exces

3% dintre oameni se confrunta cu hiperhidroza, o afectiune care presupune sa transpiri de patru ori mai mult decat necesita organismul tau pentru a regla temperatura corpului. Daca transpiri chiar si atunci cand nu esti agitata sau nu iti este foarte cald, atunci poate fi vorba de o dereglare a sistemului nervos si daca antiperspirantele pe baza de clorura de aluminiu nu functioneaza atunci vei necesita injectii cu Botox. Sunt foarte eficiente pentru ca paralizeaza glandele sudoripare, dar necesita sa fie repetate o data la trei luni.

Tarnspiratia in exces poate ascunde si o problema mai grava, precum hipertiroidism. De regula aceasta afectiune se intalneste la femeile trecute de 40 de ani si printre simptome se numara caderea parului, pierderea in greutate, stari de nervozitate si trepidatii ale inimii.

Hipertiroidismul poate duce la osteoporoza sau probleme cu inima, asa ca este bine sa te adresezi medicului daca resimti simptomele enumerate mai sus.

Piele uscata

Pe masura ce inaintezi in varsta glandele care secreta ulei devin tot mai mici si atunci apar acele pete de piele uscata. Deshidratatea si expunerea indelungata la soare poate contribui de asemenea la aceasta problema. Poti, insa, remedia aceasta problema schimbandu-ti rutina zilnica. Incearca sa faci dusuri scurte si cu apa calduta, nu fierbinte, renunta la sapunurile pe baza de alcool in favoarea celor cremoase, hidratante. Dupa fiecare dus aplica o crema hidratanta si consuma mai multe lichide.

Pielea uscata poate fi si un simptom pentru psoriazis. Aceasta afectiune este frecvent intalnita la femeile cu varsta intre 30 si 50 de ani. Poate fi cauzata pe fond genetic dar si de un sistem imunitar prea activ. Este important sa mergi la un control pentru a depista aceasta afectiune din timp. Studiile arata ca persoanele care sufera de psoriazis sunt predispuse la cancer de piele, atac de cord si infarct.

citeste continuarea pe feminis.ro

– de Simona Popa

Sursa:  feminis.ro

Foto:  shutterstock.com

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorii: Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu