Cum ingrijesti pantofii, botinele si cizmele din piele intoarsa. Bucura-te de ele si iarna!

Cum ingrijesti pantofii, botinele si cizmele din piele intoarsa. Bucura-te de ele si iarna!A purta sau a nu purta botine din piele intoarsa in sezonul rece? In timp ce unele dintre noi preferam o pereche de cizme din piele, impermeabile si mai rezistente la murdarie, altele renuntam cu greu la luxuriantele botine din suede. Daca e si cazul tau, urmatoarele trucuri de intretinere te vor ajuta sa te bucuri de botinele tale preferate chiar si iarna.

Nu e nimic ma sic in sezonul rece ca o pereche frumoasa de botine sau cizme din suede. Atat de multe culori, imprimeuri si posibilitati de asortare pur si simplu nu pot fi trecute cu vederea. Totusi, ploaia sau zapada nu fac deloc echipa buna cu pielea intoarsa, dar parca nici sa le depozitam pe un raft asteptand zile mai insorite nu suna prea bine. Cateva trucuri de ingrijire, insa, pot face minuni. Citeste mai departe.

Foloseste solutii pentru protectie

Asa cum iti protejezi tenul in sezonul rece, aplicand creme hidratante, la fel si pantofii tai din suede au nevoie de protectie. In magazinele de incaltaminte si hipermarketuri se gasesc solutii de ingrijire pentru incaltamintea din suede sau piele intoarsa. Fie ca e o solutie de protectie impotriva apei sau una menita sa redea culoarea si stralucirea produselor din suede, nu pleca din casa inainte de a aplica pe botinele tale un strat de solutie. Perie incaltamintea cu o perie moale inainte de a aplica solutia si repeta procedeul o data la doua-trei saptamani, in functie de cat de des le porti.
Indeparteaza petele lichide cu pudra de talc

Daca versi lichide pe cizmele tale din piele intoarsa, tamponeaza zona cu un prosop curat apoi aplica un strat de pudra de talc. Lasa-le sa stea peste noapte si a doua zi indeparteaza pudra uscata cu o perie moale.
Trateaza petele uscate cu otet alb

Daca pantofii tai au pete uscate de noroi, spre exemplu, indeparteaza intai murdaria cu o perie, apoi tamponeaza zona folosind o carpa curata imbibata in otet alb.

 

 

Citeste integral pe: ele.ro

Etichete:, , ,

Categorii: De la mit la adevar, INGRIJIRE, Practic

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu