Adevarul MURDAR despre alimentele fara GLUTEN

Adevarul MURDAR despre alimentele fara GLUTENLe intalnim adesea pe rafturile produselor dietetice, acolo unde ar trebui sa gasim numai alimente benefice pentru sanatate.

Dupa ce William Davis a publicat bestsellerul „Dieta fara gluten”, a aparut o isterie in multe tari ale lumii privind orientarea nutritionala catre alimente care nu contin aceasta proteina, considerata alergena si raspunzatoare pentru diverse afectiuni digestive, cum ar fi boala celiaca (enteropatia glutenica).

Plecand de la premisa generata de studii de specialitate, cum ca o dieta fara gluten ar ajuta in ameliorarea bolii celiace, dar si a altor tulburari digestive, s-a tras cu usurinta concluzia ca alimentele lipsite de gluten ar trebui sa inlocuiasca produsele clasice de panificatie sau pastele obisnuite.

Asadar tot mai multe persoane s-au orientat catre pastele gluten-free sau alte produse care nu contin aceasta proteina.

Unele persoane au preferat sa consume mai rar cereale si au ales orezul integral si orzul bio, preferand sa gateasca in casa. Ceea ce a fost interesant insa a constat in relatarile pe retelele de socializare sau bloguri ale multor persoane care nu s-au simtit deloc bine dupa ce au consumat alimente fara gluten.

Mergand pe firul acestor curiozitati privind adevarul despre rolul benefic al alimentelor fara gluten, specialistii au ajuns la unele concluzii… nu tocmai placute pentru consumatori.

Adevarul din spatele produselor gluten-free

Din pacate nu toti producatorii folosesc orez integral sau alte cereale bio fara gluten in obtinerea fainurilor, produselor de panificatie sau a pastelor din categoria gluten-free.

Din pacate pe piata si in restaurante se gasesc produse fara gluten, obtinute insa din porumb modificat genetic – aliment considera puternic cancerigen prin multiple studii de specialitate – sau alte cereale modificate genetic. Mai mult decat atat, porumbul modificat genetic accentueaza si mai mult disconfortul digestiv si agraveaza boala celiaca, asadar cei care aleg sa consume intr-un restaurant paste fara gluten, trebuie sa intrebe cum sunt acestea preparate daca nu isi doresc sa se simta foarte rau cand ajung acasa, lipsiti de energie si cu suparatoare simptome digestive si intestinale.

 

 

 

Citeste integral pe: kudika.ro

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Categorii: De la mit la adevar, Ingrijirea corpului, Nutritie, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s