Am avut 5 relatii si nu m-am casatorit, am eu o problema?

Am avut 5 relatii si nu m-am casatorit, am eu o problema?Din ce in ce mai multe femei vin in ziua de azi la psiholog pentru a discuta despre faptul ca nu au o relatie stabila sau daca au una aceasta pare ca nu va duce niciodata la casatorie. Vin destul de tematoare, incarcate de intrebari ce par fara raspuns. Evident ca pozitia psihologului poate fi una care sa ajute persoana sa inteleaga cele doua perspective generale legate de acest subiect:

 

1. Elementele care tin de propria copilarie, de modul in care am fost crescuta, pana sa imi pot alege modele exterioare in care sa cred si care sa reprezinte pentru mine valori.

Aici putem descoperi cateva probleme cum ar fi:

  • Traume din copilarie: bataile sau umilinta exagerata a propriilor parinti, lipsa de ce nu ma marit
  • de ce nu vreau copii
  • de ce nu am o relatiede comunicare dintre ei sau cu propriul copil, diferentele pe care le fac intre frati sau compararea exagerata dintre propriul copil si alti copii care au rezultate extraordinare in diferite discipline, parinti care ofera prea multa sau prea putina afectiune. Oricare dintre aceste traume ma pot face sa vad viata intr-un fel in care alegerea partenerului de viata sa devina o corvoada. De aceea pot alege parteneri nepotriviti despre care cred ca vin sa ma salveze de propriile trauma (element inconstient care poate fi descoperit doar prin psihoterapie);
  • Traume provenite din fostele relatii: un partener alcoolic, batai, lipsa comunicarii, gelozia, relatiile duale ale partenerului, familia partenerului, mediul social sau profesional al acestuia care nu ma accepta.

2. Elemente care tin de relatia eu-mediu. Chiar daca aceasta relatie poate avea la baza tot traume ale copilariei este bine sa amintim cateva aspecte sociale prin care ajungem sa copiem mediul social fara sa ne dam seama. Aici putem avea unul sau mai multe elemente cum ar fi:

  • Toate prietenele mele sau colegele mele sunt deja casatorite;
  • Parintii care imi spun ca deja poate fi tarziu sa imi intemeiez o familie;
  • Cariera a fost atata timp pe primul loc si acum, dupa ce am trecut printr-o intamplare ciudata (mi-am revazut iubitul din liceu care are familie si copii, am fost invitata la un botez, prietena mea a ramas insarcinata…) mi-am dat seama ca am uitat de familie si ca imi doresc sa recuperez timpul pierdut;
Citeste integral pe: kudika.ro
Reclame

Etichete:, , , , , , ,

Categorii: Lifestyle

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s