Intoleranta la gluten

Intoleranta la glutenGlutenul este o proteina din cereale precum graul, secara si orzul, care contine peptide tip gliadin. La persoanele suferinde de boala celiaca sau la cele doar intolerante la gluten, acestea pot declansa o reactie autoimuna care dauneaza vilozitatilor si peretelui mucoasei intestinului subtire.

 

 

Intoleranta la gluten sau boala celiaca: simptome

Glutenul este o proteina din cereale precum graul, secara si orzul, care contine peptide tip gliadin. La persoanele suferinde de boala celiaca sau la cele doar intolerante la gluten, acestea pot declansa o reactie autoimuna care dauneaza vilozitatilor si peretelui mucoasei intestinului subtire. Acesta in mod normal este responsabil de absoarbtia nutrientilor din alimente.

Intoleranta la gluten: ce alimente trebuie sa eviti

Persoanele cu boala celiaca declansata deja sau cele intolerante la gluten trebuie sa evite graul, secara, orzul, ovazul sau oricare din miile de produse sau ingrediente fabricate din aceste cereale.

Testarea intolerantei la gluten se poate face la Clinica de Age Management foarte simplu si fara durere, analiza identificand anticorpii produsi la nivelul mucoasei intestinale impotriva acestei molecule si in plus se poate face chiar si o analiza genetica din 2 mililitri de saliva.

Evitarea glutenului a devenit mai usoara in ultimii ani, deoarece tot mai multe companii au inceput sa produca alimente fara gluten. O noua regula promovata de Food and Drug Administration prevede ca orice alimente etichetate fara gluten, sa contina mai putin de 20 parti la milion din gluten, considerate inofensive pentru majoritatea pacientilor bolnavi de boala celiaca.

Citeste integral pe: kudika.ro
Reclame

Etichete:, , , , , , ,

Categorii: Rețete, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s