Ghimbirul: ingredientul cu numeroase utilizari surprinzatoare

Ghimbirul: ingredientul cu numeroase utilizari surprinzatoareIn ultimul timp tot am observant ca cele mai multe dintre noi, reprezentantele sexului frumos ne indreptam catre remedii naturale atunci cand vine vorba despre afectiuni usoare, sanatate, imunitate, frumusete si lucruri care ne fac sa ne simtim bine.

Pentru ca de cate ori ma tenteaza sa incerc cate ceva nou ma informez foarte bine inainte, asa am facut si in cazul ghimbirului. De la ce este si sub ce forma se gaseste, pana la intrebuintarile si beneficiile multiple pe care acesta le are asupra organismului si nu numai.

M-am gandit in acelasi timp sa impartasesc si cu voi tot ceea ce am aflat despre minunatul ingredient, poate va vor fi de folos informatiile asa cum mi-au fost si mie.

Ghimbirul este o planta foarte puternic aromata din care se pot extrage diferite uleiuri. Se foloseste cu precadere in bucataria orientala pentru ca are o aroma usor iute, iar gastronomia orientala este cunoscuta pentru multitudinea de arome pe care le impleteste armonios in fiecare preparat.

Ghimbirul in preparatele culinare

Asa cum spuneam si mai sus, ghimbirul este folosit in bucatrie si in special in bucataria orientala.
Este un ingredient versatil deoarece se poate utiliza in condimentarea diferitelor preparate, de la supe pana la cocktailuri si bauturi aromate. Ghimbirul ofera o aroma usor iute, intepatoare, surprinzatoare, o aroma ce ne transpune usor intr-o atmosfera relaxanta orientala.

Sosurile pentru salate devin pur si simplu delicioase daca adaugam un strop de ghimbir, un ingredient ce face diferenta dintre un sos banal si unul spectaculos. De asemenea, carnea capata o aroma deosebita si devine mult mai frageda datorita uleiurilor pe care ghimbirul le are in compozitie.

 

Citeste integral pe: kudika.ro

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Categorii: INGRIJIRE, Natural, Nutritie, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment pe “Ghimbirul: ingredientul cu numeroase utilizari surprinzatoare”

  1. 15/10/2014 la 9:29 pm #

    Reblogged this on Lucy Visinescu's Blog and commented:
    Ghimbirul este o planta foarte puternic aromata din care se pot extrage diferite uleiuri. Se foloseste cu precadere in bucataria orientala pentru ca are o aroma usor iute, iar gastronomia orientala este cunoscuta pentru multitudinea de arome pe care le impleteste armonios in fiecare preparat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s