Acneea – abordare naturala homeogenezica

Acneea - abordare naturala homeogenezicaExista mai multe tipuri de acnee: vulgara, juvenila, rozacee, medicamentoasa, neonatala, necrotica, conglobata, cheloidiana, etc.

In toate cazurile este vorba de o afectiunea tegumentului, denumita generic dermatoza. In cele mai multe cazuri este vorba si de prezenta unui proces inflamator la nivelul porilor, glandelor sebacee si/sau foliculilor pilosi si atunci poate fi mai potrivita denumirea generica de dermatita.

Pielea este o oglinda fidela a starii organismului si in special a echilibrului imunitar al acestuia. Acneea este o afectiune uneori neglijata si considerata banala si normala pentru ca, in cele mai multe dintre cazuri, nu doare si nu impieteaza asupra desfasurarii activitatilor cotidiene.

Aparitia acneei reflecta intotdeauna o dereglare imunitara, in care, in proportii diferite, sunt implicate aparatele si sistemele responsabile de imunitate – endocrin, vegetativ, limfatic, sanguin – si este insotita, mai mult sau mai putin constientizat de catre persoana afectata, de perturbari sau chiar tulburari ale echilibrului emotional. Cateodata, factorul emotional poate fi chiar cauza aparitiei acneei, insa intotdeauna, acneea, prin prisma aspectului, creeaza cel putin jena fata de ceilalti si/sau nemultumire fata de propria imagine. Acestea sunt motive suficiente pentru a intelege de ce doar interventia directa asupra tegumentelor duce la niste rezolvari cel mult temporare.

 

Citeste integral pe: ele.ro

Reclame

Etichete:, , , , , , , , ,

Categorii: Frumusete, INGRIJIRE, Ingrijirea tenului, Make-up, Natural, Nutritie, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s