8 Utilizari surprinzatoare pentru uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba (Simmondsia chinensis) este ceara lichida provenita din boabele plantei cu acelasi nume. La temperatura camerei aceasta ceara devine lichida, transformandu-se in ceea ce numim ulei de jojoba, care contine numerosi acizi grasi (palmitic, palmitoleic, oleic, gadoleic, erucic, nervonic), dar si saruri minerale.

Uleiul de jojoba este cel mai apropiat de sebumul produs de organismul uman, acesta fiind motivul pentru care pielea il absoarbe foarte repede. Reface pelicula hidrolipidica a pielii afectate de folosirea produselor cu un ph diferit de cel natural.

Datorita proprietatilor sale, este utilizat si in produsele pentru ingrijire a parului. Reduce secretia de sebum, penetreaza rapid in piele si hraneste excelent epiderma, este ideal pentru produsele destinate tenului.

Este utilizat in tratamentul psoriazisului, eczemelor, dermatitelor. Ajuta la tratamentul acneei si controleaza secretia de sebum la nivelul pielii si scalpului.

Are proprietati anti-inflamatoare, si penetreaza rapid pielea, facand minuni pentru pielea uscata si sensibila.

Cum poate fi folosit?

1. Demachiant pentru ochi. Nu este alergen, ceea ce il face potrivit si pentru tenul sensibil. Prin simpla aplicare a catorva picaturi pe un disc de bumbac umezit in prealabil cu apa fierbinte se pot curata fardul de ochi, rimelul si creionul kohl. Genele si zona din jurul ochilor raman hidratate. Poate fi aplicat direct pe piele prin masaj usor pentru indepartarea machiajului si indepartat cu discuri de bumbac sau cu un prosop fierbinte.

2. Curatarea tenului. Inlocuieste demachiantul sau orice alt produs de curatare pentru intregul ten. Daca va hotarati sa optati pentru demachierea cu ulei aceasta trebuie efectuata dupa metoda clasica.

3. Hidratare.

• Regleaza secretia de sebum pentru tenurile mizte sau grase.
• Imbogateste orice crema
• Penetreaza si hidrateaza in profunzime pielea uscata .
• Mentine elasticitatea pielii prin activarea productiei de elastina.Aplicati direct pe piele sau amestecati doua picaturi in crema/lotiunea hidratanta pe care o folositi zilnic.

4. Balsam de buze.

5. Ulei pentru cuticule. Aplicati cu o pipeta uleiul de jojoba la baza unghiei si impingeti usor cuticulele cu un betisor special. Restul de ulei se maseaza pana la absortie. In timp cuticulele vor creste mult mai greu.

6. Ulei de corp. Poate fi folosit ca atare sau puteti adauga cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate, creandu-va astfel propriul ulei parfumat pentru corp. Mareste puterea de hidratare a oricarei crème hidratante.

7. Balsam/stilizare par. Cativa stropi de ulei de jojoba picurati in balsamul/masca pentru par intensifica efectul acestora. Aplicati cateva picaturi pe varfuri inainte de uscare pentru a-l proteja si hidrata. Poate fi folosit si pentru definirea buclelor, pentru a adauga stralucire parului vopsit sau tern, pentru ingrijirea parului blond.

Plus:  pentru a echilibra secretia de sebum a scalpului preparati o masca din ulei de jojoba cu ulei esential de salvie, rozmarin, lamiae, eucalipt.

8. Are proprietati antifungice, regeneratoare.

• Poate fi folosit in procesul de vindecare ale piercingului urechilor.
• Calmeaza pielea dupa ras

Info: Jojoba este un arbust originar din deserturile Mojave si Sonoran din California, Arizona si Mexic.

Creste aproximativ 1-2 metri, are flori de culoare galbena, fructele au forma de boabe si sunt adunate in pastai. Este cultivat in deserturile din SUA, Peru, Mexic, Israel, Argentina, Australia. Radacinile pot ajunge pana la 30 m, fiind un arbust adaptat deserturilor, capabil sa-si extraga apa necesara supravietuirii.

Uleiul de jojoba este inodor, incolor si rezistent la oxidare.

 

Descoperiti ulei de jojoba si intreaga gama de cosmetice bio, acum la Mall BIO.

 

Sursa:  kudika.ro

Foto:  shutterstock.com

Etichete:, , ,

Categorii: INGRIJIRE, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s