Contraceptie naturala: metode contraceptive antice

Contraceptie naturala: metode contraceptive anticeAstazi ne par incredibile, poate chiar amuzante, dar aceste metode contraceptive au fost multa vreme folosite, iar unele dintre acestea sunt utilizate si astazi de catre cei care doresc sa adopte un stil de viata cat mai natural.

 

 

 

Contraceptie naturala cu ulei de masline si de cedru

 

Aristotel aminteste in scrierile sale despre o metoda contraceptiva bazata pe ulei de cedru si de masline, un amestec ce se introducea in vagin ianinte de actul sexual. Aceasta metoda contraceptiva are insa un grad de siguranta foarte scazut.

contraceptive antice si bizare

Contraceptie naturala: tampon cu zeama de lamaie

Desi poate va pare ciudat, zeama de lamaie este utilizata si in zilele noastre ca mijloc de contraceptie naturala. Femeile folosesc un buretel pe care il imbiba in zeama de lamaie si il pozitioneaza la nivelul colului uterin. De asemenea spalaturile cu zeama de lamaie sunt utilizate si astazi ca mijloc contraceptiv. Zeama de lamaie mai este inlocuita cu otet.

Care este explicatia? Spermatozoizii nu supravietuiesc in mediu acid, iar zeama de lamaie sau otetul prezinta o aciditate crescuta. Din pacate insa aceste “contraceptive” sunt nocive pentru sanatatea genitala a femeii.

Casanova folosea de asemenea lamaia

Vestitul Casanova folosea pentru contraceptie coaja de la o jumatate de lamaie de dimensiuni relativ mici, pe care o monta asemenea unei diafragme moderne (realiza un „capacel” la nivelul colului).

Prezervativ din vezica de capra

In Roma Antica barbatii sau femeile foloseau un soi de prezervativ confectionat din vezica de capra. Acest saculet fie se introducea in vagin, fie il folosea barbatul asemenea unui prezervativ din zilele noastre. Aceasta metoda contraceptiva este folosita si astazi in unele zone ale lumii.

Contraceptie cu antivomitive si diuretice

In Anglia femeile foloseau pastile pentru a inhiba libidoul. Aceste pastile le luau fie femeile, fie barbatii.

contraceptive antice si bizare

Contraceptie cu seminte de „dantela reginei Ana”

Dantela reginei Ana este o planta al carui efect contraceptiv este amintit inca din vremea lui Hipocrate. Semintele acestei plante se piseaza si se beau cu apa pentru a obtine un efect contraceptiv.

Acest contraceptiv natural joaca rolul „pilulei de urgenta” si se administreaza la cel mult 8 ore dupa contactul sexual neprotejat.

Contraceptie naturala cu ceai din „busuiocul cerbilor”

Dioscoride vorbeste pentru prima data despre aceasta planta cu aroma asemanatoare mentei, care creste si in zilele noastre pe camp si care era folosita ca planta aromatica, dar si pentru a induce menstruatia sau avrotul. Pentru efectele genitale se recomandau cateva cani de ceai concentrat din aceasta planta.

Se pare ca aceasta planta, „busuiocul cerbilor”, ar contine fitoestrogeni, dar totodata, consumata intr-o cantitate prea mare poate deveni toxica, relateaza listverse.com.

Contraceptiv pentru barbati: semintele de papaya

Semintele de papaya, luate zilnic, ar putea reduce extrem de mult productia de spermatozoizi la barbat. Aceasta metoda contraceptiva masculina poate fi folosita pe termen lung si prezinta avantajul ca efectele sale sunt reversibile, productia de spermatozoizi se reia la intreruperea consumului semintelor de papaya.

contraceptive antice si bizare

Dintre cele mai bizare metode contraceptive antice

Contraceptiv din excremente de crocodil

 

 

Citeste integral pe: healthy.kudika.ro

Reclame

Etichete:, , , , , ,

Categorii: Dragoste si sex, Natural, Rețete, Sanatate, Traditii

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s