Comoara Siriei: Sapunul de Alep

Comoara Siriei: sapunul de AlepBatranul oras Alep are una dintre putinele comori vechi, de peste 3500 de ani, care domina si secolul tehnologiei: sapunul de Alep. Datorita ingredientelor sale 100% naturale acest sapun s-a impus inca din timpurile stravechi fiind considerat sapunul zeilor intrucat printre ingredientele utilizate se numara si planta divinitatilor, laurul (dafinul). Mirosul sau specific se datoreaza amestecului omogen dintre uleiurile virgine: ulei de masline si ulei de dafin, dar si celorlalte ingrediente ce sunt la fel de importante in realizarea lui: soda naturala din sarea de mare si apa.

Unul dintre secretele acestui sapun este modul de extractie a materiilor prime. Ulei de masline folosit este obtinut prin presarea samburilor ce au ramas de la fabricarea uleiului de consum, rezultand astfel un ulei foarte concentrat in saruri, grasimi si mai ales in vitamina E, ce nu isi pierde calitatile de-a lungul procesului de fabricare a sapunului.Sapunul de Alep

Sapun de Alep 40%

Ingredientul tinut secret ani la rand este insa, ulei de laur (dafin). Laurul incarcat de multe simboluri antice, dar si renascentiste, isi face simtita prezenta atat la nivelul parfumului, pe care il defineste, cat si la nivelul texturii: fina, omogena ce lasa pielea catifelata si cu un parfum diafan. Uleiul este obtinut prin mai multe mijloace, unele dintre ele inca ramase un mister pentru europeni, traditia Siriei fiind bine conservata. S-a remarcat in Antichitate atat mirosului usor afrodisiac cat si proprietatilor sale antiseptice si antioxidante.

In procesul de saponificare un rol decisiv il are hidroxidul de sodiu, ce s-a obtinut prin arderea unei plante folosita special pentru rufe, numita „Salsola Kali”. Prin arderea ei, s-a obtinut carbonatul de sodiu in cenusa, care, printr-o serie de procese ce implica varul nestins si apa, se transforma in hidroxid de sodiu: un puternic alcalin.

O alta modalitate de a obtine hidroxidul de sodiu este folosirea sarii de mare, ce supusa unor procese complexe are acelasi rezultat final .

Sapun de Alep

Sapun de Alep 30%

Fiind facut in totalitate de mana, pentru ca procesul de fabricare sa fie complet, sapunul necesita o perioada de uscare ce este cuprinsa intre 8 si 10 luni, in acest interval de timp sapunul isi schimba inclusiv culoarea, de la verde de crom, cum este la inceput, pana la maro. Datorita  procesului costisitor, acest sapun pretios capata 0 textura fina, omogena si usor uleioasa.

Utilizarea lui este larga, asortandu-se foarte bine tuturor tipurilor de piele. De asemenea este un produs economic intrucat timpul de consum difera de la 3 luni pana la 6 luni de utilizare.

 

– de Xenia Carstoiu

 

Descopera acum cea mai mare gama de Sapun de Alep si poate cea mai mare gama de cosmetice bio, exclusiv la BIO-Cosmetics!

Anunțuri

Etichete:, , , , , ,

Categorii: INGRIJIRE, Ingrijirea corpului, Ingrijirea tenului, Natural, Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. De ce sa alegi deliciile siriene | Comunitatea BIO-Cosmetics - 11/08/2014

    […] o continuare la articolul nostru, Comoara Siriei: Sapunul de Alep,   va este prezentata in premiera intreaga gama a acestor […]

  2. Comoara Siriei: Sapunul de Alep | Stirea Zilei - 31/08/2014

    […] Sursa: Comunitatea BIO – Cosmetics […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s