Top 10 mancaruri riscante: Otrava din farfurie

shutterstock_74023657Unele dintre ele sunt delicatese, in timp ce altele se vand chiar si in scoli insa toate pot provoca moartea. Afla care sunt cele mai periculoase mancaruri din lume.

1. Fructe Ackee

Micile delicateste sunt originare din Africa de vest insa sunt foarte populare in Jamaica si sunt considerate uneori fructele nationale. Problema este ca fructele pot duce la probleme serioase de sanatate daca sunt consumate inainte sa fie coapte foarte bine.

Acestea contin o substanta care produce stari severe de voma. In cateva ore, organismul se deshidrateaza, apar crize asemanatoare cu cele cauzate de epilepsie iar persoana care le-a consumat poate intra in coma.

2. Hakarl

Daca va intrebati ce este acest aliment, trebuie sa stiti ca e carne fermentata de rechin, preparata in Groenlanda. Specia din care este facuta nu are tract urinar si toate substantele toxice se acumuleaza in carne. Aceasta poate fi consumata la 6 luni de la finalizarea procedeului de preparare.

3. Hot dog

Pare un fel de mancare de mancare nevinovat si il gasim in toate restaurantele tip fast food. Factorul care produce moartea nu se gaseste in compozitia acestora neaparat, desi nu vreau sa ma gandesc prea mult la ce contin. Hot dog-ul declanseaza moartea prin sufocare.

De fapt, in SUA, acestia ocupa primul loc in topul alimentelor care omoara copiii prin asfixiere. Pediatrii din State dau vina pe forma acestuia care blocheaza caile respiratorii.

4. Branza Casu marzu

Mai vrea cineva branza cu larve? Nu? Ma gandeam eu. Aceasta este un preparata traditional din Sardinia insa poate fi gasit si in Corsica, desi productia ei a fost scoasa in ilegalitate. In caz ca va intrebati cum se pregateste, branza din lapte de oaie nu se obtine prin fermentare, ci prin putrezire. Produsul este lasat afara cu partea de sus taiata astfel incat sa se poate aseza pe ea o anumita specie de muste. Acestea depun oua din care ies larve. Acest procedeu este menit sa ii ofera o aroma specifica. Problema cea mai mare este alta: larvele pot supravietui in stomac si pot provoca boli serioase in tot organismul.

5. Cassava

Radacina acesteia este folosita pentru a face tapioca, in special in America de Sud. Atat timp cat este preparata termic in mod corespunzator, cassava este absolut inofensiva. Daca ramane cruda atunci cand ajunge in stomac, aceasta va elibera doze toxice de cianura.

Citeste integral in kudika.ro

Sursa foto: Shutterstock.com

Anunțuri

Etichete:, , , , ,

Categorii: De la mit la adevar, DIETA, Nutritie, Sfaturi utile

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s