Dieta de primavara

seminte si legume shutterstock cropNu iti face grija pentru kilogramele in plus: primavara este de partea ta. Cu siguranta stii deja ca, daca te-ai decis sa urmezi o dieta, trebuie sa renunti la orice mancare ce presupune prajire, la alimentele bogate in grasimi nocive, la produsele alimentare ce contin faina alba sau orez alb. Evita pe cat posibil dulciurile, indulcitorii si zaharul si inlocuieste-le cu miere. Poti folosi, in schimb, foarte multe condimente. De asemenea, este important sa consumi cat mai putina sare, dar cat mai multa apa si ceaiuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Pentru ca incepe primavara, incep sa apara si fructele si legumele proaspete, bogate in fibre si in vitamine. Conform site-ului Shape.com, unul dintre cele mai recomandate fructe este grefa: este o sursa bogata de vitamina A si vitamina C si potasiu si iti imbunatateste metabolismul. De asemenea, trebuie sa stii ca piersicile contin 60% din necesarul zilnic de vitamina A.

Trecand la treburi mai practice, iti voi propune meniul pentru o saptamana de dieta. Poti inlocui unele ingrediente din urmatorul plan alimentar cu unele cu proprietati asemanatoare.

Luni

Micul dejun: un ou fiert, o felie de paine prajita (integrala sau graham), 0,2 l de lapte semidegresat.

Pranz: orez fiert cu legume inabusite (brocoli, morcov, ardei, telina, mazare, rosii).

Cina: un cartof copt de dimensiuni potrivite, cu o lingura de branza de vaci degresata si salata (praz, ridichi, salata, castraveti, spanac, telina, sfecla, andive).

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din un mar sau dintr-un iaurt dietetic.

Marti

Micul dejun: 0,2 l lapte degresat cu cereale integrale.

Pranz: piept de pui fiert cu salata de legume (morcov, andive, telina, zeama de lamaie/ ridichi, spanac, salata verde, praz, telina, castraveti)

Cina: cartof fiert cu salata de legume.

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din: o portocala/ un ceai detoxifiant.

Miercuri

Micul dejun: lapte semidegresat cu cereale integrale.

Pranz: peste la cuptor cu garnitura de legume inabusite.

Cina: paste integrale cu salata (rosii, castraveti, praz, ridichi, ardei).

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din: ceai de slabit/ banana/ portocala.

Joi

Micul dejun: un ou fiert, o felier de paine graham sau paine integrala.

Pranz: ciuperci la gratar cu salata (salata, busuioc verde, castraveti, ridichi, rosii)/ ciuperci si legume la gratar (ardei, ceapa)

Cina: legume inabusite (porumb, telina, mazare, pastai de fasole, morcov).

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din: kiwi/ grefa/ iaurt dietetic.

Vineri

Micul dejun: lapte 1,5% grasime, o felie de paine prajita (graham sau integrala), o lingurita de miere.

Pranz: ciuperci la cuptor cu garnitura de orez fiert.

Cina: cartof copt cu legume la gratar sau cu salata (morcov, salata, castraveti, spanac, telina, ridichi)

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din: mar/ portocala/ kiwi.

Citeste integral in kudika.ro

 

Anunțuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorii: DIETA

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s