Masajul anticelulitic – intre mit si realitate

Masajul a fost printre primele si cele mai simple mijloace de alinare a durerii de orice cauza. Folosit in diverse scopuri, el este perfect adaptat zilelor noastre, fiind recunoscut ca o cale sigura si eficienta de relaxare musculara, de recuperare medicala post-operatorie si cel mai adesea cunoscut pentru combaterea problemelor de circulatie si eliminarea toxinelor din organism (combaterea celulitei).

Putin cunoscut este faptul ca masajul a fost folosit initial ca mijloc curativ, de vindecare a diferitelor probleme de natura musculara, osoasa sau altor afectiuni generatoare de durere (dureri de cap, dureri abdominale).

Astfel grecul Hipocrate „parintele medicinei” scria: „Medicul trebuie sa aiba experienţa în multe privinţe, dar fara doar şi poate în privinţa masajului… caci masajul poate intari o încheietura care e prea slabita şi poate slabi o incheietura care este prea înţepenita.

Iata deci importanta masajului si mai presus de toate raspunsul la intrebarea: De ce cel care practica masaj trebuie sa aiba studii de specialitate in acest domeniu?

Desi in prezent persoanele care practica masaj au la baza doar un curs de cateva luni de masaj, acest lucru pare sa nu deranjeze doritorii de masaj. Insa la o analiza mai profunda, un specialist, un absolvent de facultate este un mai bun profesionist, si dincolo de masarea diferitelor zone, un bun profesionist poate inspecta si descoperi si alte afectiuni sau blocaje decat cele pentru care i-a fost solicitat masajul.

Aici se afla diferenta intre masajul facut intr-un cabinet medical specializat (inclusiv masajul anticelulitic) si saloanele de infrumusetare unde pregatirea practicienilor este superficiala sau cu adresabilitate doar in spectrul infrumusetarii.

Puteti incerca si sigur veti vedea diferenta dintre un profesionist din cadrul unui cabinet medical (cabinet de kinetoterapie si masaj) si un salon de intretinere corporala.

Haideti sa vedem impreuna beneficiile masajului in general si ale masajului anticelulitic in special:

  • imbunatateste schimburile nutritive intre tesuturi, eliminand deseurile metabolice;
  • imbunatateste aspectul pielii care devine mai ferma, avand totodata si efect de curatire a dermului.
  • elimina stratul de celule moarte ale epidermei, fapt ce inlesneste respiratia cutanata si ajuta la intensificarea proceselor de eliminare din organism a produselor de descompunere, prin glandele sebacee si sudoripare;
  • dilata vasele sanguine din piele, intensificand circulatia locala iar nutritia pielii si a glandelor ei sporeste dilatarea vaselor si produce cresterea temperaturii pielii, fenomen ce duce la dilatarea porilor si intensificarea schimburilor cu exteriorul;
  • mareste activitatea vitala a elementelor celulare din straturile profunde ale pielii, avand rolul de revigorare si imbunatatire a aspectului acesteia.

Sursa:  mayra.ro

Foto front si main:  shutterstock.com

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Categorii: Celulita & slabire, INGRIJIRE, Ingrijirea corpului

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s