8 principii care te ajuta sa slabesti toamna aceasta

Pentru sezonul de toamna care tocmai a inceput, iti vom face astazi cateva recomandari care te vor ajuta sa te mentii in forma.

Sezonul de toamna are un caracter abundent, insa din toata varietatea de legume si fructe, trebuie sa stii ce sa alegi si, mai ales, ce este benefic pentru silueta ta. La modul ideal, ne dorim ca dieta de toamna sa reduca acumularea energiei de peste vara si sa ne pregateasca, usor-usor, corpul pentru a intampina sezonul rece. Prin urmare, dieta ar trebui sa puna accentul pe alimente calde, care sa fie atat dulci, cat si acrisoare. In general, aceste alimente ar fi bine sa fie gatite cu mai putina apa si la temperaturi mai scazute decat de obicei, pentru perioade de timp mai mari.

Iata cateva principii care te ajuta sa te mentii in forma toamna aceasta:

1. Treci de la salatele de vara la supe consistente si la legumele fierte (pe post de garnitura).

2. Adauga in alimentatia ta cat mai multe alimente sau legume aromate si acre, cum ar fi: varza murata, masline, muraturi, praz, prune uscate, ceai de macese, otet, branza, iaurt, lamai, lime, grepfrut si soiuri acre de mere, struguri si prune.

3. Include in dieta de toamna aceste alimente hranitoare: mere, banane, sfecla rosie, ardei gras, broccoli, varza, morcov, conopida, merisoare, smochine, usturoi, praz, pere, prune, rodii, dovleac, rozmarin, salvie, spanac, cereale integrale, dovleci.

4. Alimentele picante si iuti iti vor oferi un echilibru in lunile mai reci si iti vor proteja plamanii, care sunt sensibili la raceli si gripe in aceste perioade. Asa ca nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa urmatoarele legume: usturoi, ghimbir, ardei iute si boabe de piper, ceapa, nap, hrean, varza si ridichi.

5. Creste cantitatea/consumul de legume de culoare verde inchis si de culoare portocaliu-auriu (acestea din urma contin beta-caroten, un pigment care iti protejeaza organismul); iata ce legume intra in aceasta categorie: morcovi, dovlecii lungi, dovleci rotunzi, cartofi dulci, broccoli, kale, mustar, macris, grau sau orz.

citeste continuarea pe ele.ro

– de Florentina Ionescu

Sursa:  ele.ro

Foto:  shutterstock.com

Anunțuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorii: Celulita & slabire, DIETA, INGRIJIRE, Nutritie

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s