De ce nu e bine sa sari peste micul dejun

Mananca-ti micul dejun, iar organismul iti va multumi – iata indemnul nutritionistilor americani. Cand vine vorba de micul dejun, exista, de obicei, doua tabere: cei care mananca trei mese pe zi, cu rigurozitate, si cei care ignora total existenta sa. Daca tu faci parte din cea de-a doua „tabara”, trebuie sa fii atenta la informatiile pe care ti le vom prezenta in continuare, deoarece prima masa a zilei ar putea fi un indicator important in ceea ce priveste sanatatea ta.

Recent, JAMA, o institutie de cercetare din America, a publicat un studiu care a evaluat o multime de date despre starea de sanatate a 26.902 barbati de-a lungul a 16 ani. Studiul a aratat ca persoanele care sareau peste micul dejun erau asociate cu un risc de 27% mai mare de a suferi un atac de cord, comparativ cu persoanele care mancau micul dejun.

Acesta nu este un risc extrem de mare, spune Dr. Leah Cahill, cercetator la Harvard. Insa deoarece atacul de cord reprezinta o cauza frecventa care duce la deces si complicatii la nivelul inimii, daca toata lumea ar manca micul dejun in mod regulat, acest lucru ar putea sa aiba un impact pozitiv asupra sanatatii publice. In plus, in cadrul acestui studiu au fost luati in considerare factori care tin de stilul de viata – atat obiceiuri sanatoase, cat si unele nesanatoase – iar concluzia a ramas aceeasi: exista o asociere intre saritul peste micul dejun si atacul de cord.

Ce aratau studiile anterioare

Acest obicei al saritului peste micul dejun s-a dovedit ca are efecte adverse asupra tensiunii arteriale, colesterolului din sange si insulinei – mai exact, rezistenta la insulina. Si nu este vorba de o chestiune de timp; se poate intampla sa sari peste micul dejun o data. Ceea ce inseamna ca dupa ce ai trecut de micul dejun, corpul tau are nevoie de mai multa insulina pentru a aduce nivelul de zahar din sange in limite normale. In timp, daca vei tot continua sa sari peste prima masa a zilei, este foarte posibil ca acest obicei sa duca la o rezistenta prelungita la insulina si la dezvoltarea diabetului de tip 2, afirma autorul principal al studiului, Dr. Elizabeth Thomas, endocrinolog la Universitatea din Colorado.

citeste continuarea pe feminis.ro

– de Florentina Ionescu

Sursa:  feminis.ro

Foto:  shutterstock.com

Anunțuri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Categorii: Sanatate

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s