Femei celebre din Romania: Prima femeie inginer din lume

“Cautati “Zamfirescu” pe Google si, foarte probabil, veti gasi o multime de informatii despre Duiliu Zamfirescu. Mai remarcabila decat scriitorul pe care l-am evitat la scoala a fost insa cumnata lui: romanca Elisa Leonida Zamfirescu care a devenit prima femeie inginer din lume.

Daca astazi orice domnisoara care da la facultate trebuie doar sa depuna un dosar, pentru Elisa Leonida Zamfirescu a fost ceva mai complicat, inca din prima clipa. Respinsa la Scoala de Poduri si Sosele din Bucuresti, a reusit sa intre la Academia Regala Tehnica din Berlin, unde i s-a atras totusi atentia ca femeia ar trebui sa se ocupe de cei trei K: “Kirche, Kuche, Kinder” – “biserica, bucatarie, copii”; un mod ceva mai academic de a o trimite la cratita.

Pentru ca nu a ascultat de barbatii care stiau mai bine decat ea unde-i e locul, Elisa Leonida Zamfirescu a ajuns sa conduca laboratoarele Institutului Geologic Roman, a fost decorata pentru curaj pe front, unde a lucrat ca voluntar al Crucii Rosii, si a analizat noi resurse de carbune ale Romaniei. Domnilor, poate datorita Elisei Zamfirescu bem astazi un vin bun: tot ea a scris despre calitatile bentonitei in filtrarea vinului, asa ca merita sa inchinam un pahar si pentru ea”.

Despre Elisa Zamfirescu scrie extrem de bine, blogul aronet.ro.

Sursa foto: www.costeamircea.blogspot.com

Sursa: Garbo.ro

Tags: , , , , , ,

Categorii: Lifestyle

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s