Semnificatia Babelor din luna Martie

Legenda Babelor este plina de semnificatii si simboluri. Pe langa primavara, luna martie ne aduce si foarte multe superstitii. In perioada 1-9 martie sunt Babele sau zilele Babei Dochia, cele mai capricioase din an.

Aceste zile sunt schimbatoare ca si Baba Dochia. Ele reprezinta confruntarea dintre anul vechi si anul nou, dintre iarna si vara, dintre cald si frig.

Semnificatia Babelor din luna Martie

Se zice ca asa cum iti este baba, tot asa iti va fi si viata in anul respectiv. Problema este ce inseamna babele si cum ne alegem o baba? Obiceiul cu ziele babei este legat de legenda Babei Dochia, in jurul careia s-au format mai multe povesti. Lasand la o parte miturile, mai mult sau mai putin crestine, ne intereseaza in mod deosebit cum anume se aleg babele.

Cum se aleg babele?

Fiecare isi alege de obicei, o zi din intervalul 1-9 martie, cand se stie ca este o vreme schimbatoare. Nu se poate spune ca toata lumea isi alege in acest mod baba. Cert e ca ea se alege in functie de ziua de nastere.

Daca ziua se intampla sa fie in intervalul 1-9 al oricarei luni, nu neapart in martie, atunci baba se alege de la sine, deoarece coincide cu ziua de nastere. Daca ziua nasterii este compusa din doua cifre, atunci baba va fi compusa din suma celor doua cifre.

De exmplu, daca esti nascuta pe 12, baba ta va fi pe 3 martie. Daca data nasterii tale este 29, se face suma 9+2=11, apoi 1+1=2, deci baba va fi pe 2.

Sunt persoane care obisnuiesc sa isi aleaga chiar trei sau patru babe, luandu-se dupa principiul vietii: trecut, prezent si viitor. In caz ca sunt patru, se merge pe principiul celor 4 anotimpuri, in functie de care omul stie cum sa-si organizeze viata. Este mai bine pentru noi ca una dintre ele trebuie sa fie buna.

Cum alegi zilele babelor in luna Martie

Nu conteaza atat ziua, cat vremea din data respectiva. Se spune ca daca vremea este frumoasa, te asteapta un an vesel si norocos, iar daca va fiurata, desi se zice ca esti trista si fara noroc, spera ca dupa frig intotdeauna vin si zile insorite.

Credeti in Babe?

Eu v-as sfatui sa incercati. Mai ales daca tineti cont si de capricioasa Baba Dochia transformata in cele din urma in stana de piatra, unele dintre legende spun ca si in gheata. Transformarea babei Dochia este rezultatul firii ei capricioase care nu vedea cu ochi buni o reusita a cuiva din jurul ei, fiind invidioasa pe fericirea altuia.

Pentru ca tot se fac socoteli referitoare la cat de bine sau cat de rau o sa ne mearga anul acesta, legati babele de Dragobete (Dragobetele, fiul babei Dochia). Ganditi-va apoi cat de fericite ati fost de dragobete, sau daca nu, pregatiti-va sa fiti recompensate de ziua babelor!

Sursa: kudika.ro

Anunțuri

Etichete:, , , , , , ,

Categorii: Lifestyle

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s