NATURAL: Ingrijirea tenului in sezonul rece

Totul incepe cu o curatare in profunzime a tenului. Este recomandat in aceasta perioada laptele demachiant, mult mai hidratant decat lotiunea. Poti inlatura demachiantul spaland fata cu un sapun ales in functie de tipul tenului, dar pastrand ca regula de baza alegerea unui produs fara parfum si cu PH acid. Daca ai tenul uscat, este indicat sa eviti sapunurile pe baza de glicerina si alcool, pentru ca irita si usuca tenul in exces. In schimb, sunt foarte hranitoare sapunurile si lotiunile pe baza de uleiuri esentiale. Daca ai tenul gras, poti folosi cu incredere orice sapun. Pentru tenul gras se recomanda o lotiune astringenta si creme fara uleiuri in compozitie.

Este de preferat ca la cateva minute dupa spalare sa folosim o crema puternic hidratanta pentru a mentine un nivel optim de sanatate a pielii, iar o data pe saptamana sa folosim un scrub pentru a indeparta celulele moarte. ingrijire ten in sezonul rece

Trebuie aplicata imediat o crema fluida, care va proteja tenul impotriva schimbarilor bruste de temperatura, vant si incaperi supraincalzite. Crema se va aplica dimineata si seara. Cine are tenul mai uscat poate alege o crema de seara cu calitati nutritive mai pronuntate, pe care o va aplica intr-un strat dens.

Nu uita de buze, pentru ca pielea buzelor este mult mai subtire decat cea a fetei. De aceea, inca de la primele friguri trebuie hidratata cu generozitate. Este gresit sa treci limba peste buze atunci cand le simti uscate, pentru ca saliva acida va usca si mai mult conturul buzelor. Balsamul puternic hidratant va deveni prietenul tau cel mai bun, il vei aplica inainte sa aplici rujul, la fel si inainte sa adormi.

Masca puternic vitaminizanta de preparat acasa

Se alege cate un ingredient din fiecare grupa de vitamine:

Vitamina C: portocala, kiwi, lamaie
Vitamina A: papaya, galbenus de ou
Vitamina B: cereale, drojdie de bere
Vitamina E: se gaseste in broccoli, sau spargi doua capsule de vitamin E uleioasa

Baza mastii poate fi constituita din tarate de grau sau ovaz. Se va face un cocktail cu ingredientele mai sus enumerate. Se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Se aplica pe tenul curatat in prealabil si se lasa sa actioneze 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Pentru eficientizarea mastii este bine sa se faca o micro sauna a fetei de 10-15 minute, inainte de aplicare.

Citeste articolul integral in Garbo.ro

Etichete:, ,

Categorii: Ingrijirea tenului, Natural

Abonează-te

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu